Autobedrijf Van Aalten B.V. Huissen

Over ons

Historie Autobedrijf Van Aalten B.V.

 Fa


Familiebedrijf Van Aalten is al sinds zijn oprichting in 1920 een begrip in de regio. De onderneming is gestart aan de Karstraat in Huissen en sinds 2016 op de Gerberalaan 7 in Huissen. Transportbedrijf Van Aalten begon ooit met paard en wagen. De hoofdactiviteit was het vervoeren van groente en kolen.

In 1961 besloten de broers Herman, Jan, Henk en neef Jan van Aalten om Autobedrijf Van Aalten op te richten. Autobedrijf Van Aalten is van origine een FIAT dealer van personenwagens, lichte - en zware bedrijfswagens. Dit veranderde met de komst van IVECO. IVECO ontstond in 1975 uit een fusie tussen vijf bedrijven die in Italie, Frankrijk en Duitsland gezeteld waren, te weten: FIAT Veicoli Industriali, Officine Meccaniche, Lancia Veicoli Speciali, Unic en Magirus-Deutz. Met de komst van IVECO werd Autobedrijf Van Aalten dealer van FIAT evenals IVECO.

Tot in het jaar 1993 was er een personenwagenafdeling binnen Autobedrijf Van Aalten. Met de komst van de huidige eigenaren Leo en Theo van Aalten werd besloten een andere koers te gaan varen en besloten dat dit onderdeel niet langer in de bedrijfsvisie van het autobedrijf paste. Door de wijziging van de bedrijfsformule van Autobedrijf Van Aalten maakte de luxewagen afdeling geen onderdeel meer uit van de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf.  Door de jaren zijn er vele veranderingen geweest bij familiebedrijf Van Aalten, waaronder bijvoorbeeld het beheren en verzorgen van een Esso tankstation. Tot de dag van vandaag is Autobedrijf Van Aalten een IVECO dealer, maar u kunt uiteraard met alle merken bedrijfswagens, trucks, trailers en campers bij ons terecht.


Ons Team staat graag voor u klaar!

v.l.n.r.; Sebastiaan, Raymon, Herman, Gudo, Martijn en Edwin.


Achtergrond IVECO

IVECO (Industrial Vehicle Corporation) is opgericht in 1975 door de bedrijfswagenactiviteiten van vijf Europese fabrikanten uit drie verschillende landen in een holding samen te brengen. De partners waren : Fiat, Officine Meccaniche en Lancia Veicoli Speciali in Italië,  Unic in Frankrijk en Magirus-Deutz in Duitsland. Deze integratie van diverse nationale ondernemingen heeft vorm gegeven aan de eerste échte Europese bedrijfswagenconstructeur. Later heeft IVECO tevens Ford Trucks uit Engeland en Pegaso uit Spanje overgenomen. 

IVECO ontwerpt, bouwt en verkoopt een breed gamma van lichte, medium en zware voertuigen, off-road voertuigen, stads- en regiobussen, touringcars, maar ook speciale voertuigen voor organisaties zoals brandweer, defensie en civiele bescherming.

IVECO heeft 24.500 medewerkers en heeft 27 producties eenheden in 16 landen over de wereld, waar de beste technologieën worden ontworpen in 5 onderzoekscentra. Buiten Europa, opereert IVECO in China, Rusland, Turkije, Australië, Argentinië, Brazilië en Zuid Afrika. Meer dan 4.600 dealers in 100 landen garanderen technische ondersteuning waar ter wereld een IVECO voertuig in gebruik is. Op jaarbasis produceert en verkoopt IVECO ruim 160.000 bedrijfswagens en 430.000 motoren met een totale opbrengst van circa 9 miljard euro.

IVECO is een onderdeel van de CNH Industrial groep, die activiteiten heeft in de personenwagen industrie, maar ook in diverse andere sectoren, zoals grondverzetmaterieel, landbouwvoertuigen, verzekeringen, lucht- en ruimtevaarttechnologie, metaalnijverheid, etc.